Enkla tips: Vad är en bra produkt att sälja online

Vill du börja med dropshipping men vet inte riktigt vad du ska sälja ännu eller vill du veta om en produkt är lämplig att sälja?

Nedan delar vi med oss av några enkla tips att tänka på som kan hjälpa dig på traven.

Vad är en bra produkt att sälja på nätet?

Lätt och liten

Beställning som görs via nätet skickas med posten, det är självklart, därför är fraktkostnaderna en faktor man bör tänka på. En stor och tung vara kommer att bli dyrare att skicka till kunden och marginalen blir då mindre om företaget står för fraktkostnaden.

Inte ömtålig

Produkter som är ömtåliga kommer gå i sönder oftare vilket får påföljden att kunden skickar tillbaka varan och webbutiken tjänar inga pengar på den försäljningen.

Pris

En bra produkt att sälja över nätet är i en ”normal” prisklass. En normal prislapp för en produkt på nätet är mellan 100-3 000 kr. Om produkten är dyrare vill ofta potentiella kunder se produkten innan ett köp. Skulle priset däremot vara under 100 kr kan det bli svårt att göra betydande intäkter om inte volymen är stor.

Aktuell året om

En webbutik som endast säljer halloween kostymer kommer få det svårt att få jämna intäkter året om. En webbutik bör därför ha produkter i sitt sortiment som är aktuella året om.